ویزای تحصیلی آلمان
یکی از بزرگترین کشورهای اروپائی المان است، کشور آلمان در همسایگی کشورهای لهستان، دانمارک، چک، اتریش، فرانسه، سوئیس، بلژیک، هلند و لوکزامبورک قرار دارد، مساحتی درحدود 357121 کیلومترمربع و جمعیت آن در حدود 83 ملیون نفراست؛ پایتخت آن شهر برلین است. برلین پرجمعیت ترین و بزرگترین شهر آلمان است و زبان رسمی مردم آن آلمانی است. در کشورهای لیختن اشتاین، اتریش و سوئیس نیز مردم به زبان آلمانی صحبت می کنند. این کشور با دارا بودن سیستم آموزشی قوی و داشتن دانشگاه های مطرح جهان، یک مقصد عالی برای دانشجویان به شمار می رود. تحصیل در کشور آلمان از مزایای بسیاری برخوردار است مثلا اینکه تحصیل در دانشگاه های دولتی کشور آلمان رایگان بوده و دانشجویان در حین تحصیل اجازه دارند کار نیمه وقت داشته باشند. آلمان در تمامی مقاطع تحصیلی اعم از دبیرستان تا مقطع دکترا پذیرش ویزای تحصیلی صادر می کند. از آنجا که کشور آلمان تحصیلات رایگان ارائه ی دهد، دانشجویان زیادی قصد دارند با گرفتن ویزای تحصیلی این کشور به کشور آلمان مهاجرت کنند.
مزایا و شرایط ویزای تحصیلی آلمان
بسیاری از افراد براین باورند که باورند که برای تحصیل در این کشور بایستی به زبان آلمانی تسلط داشته باشند، اما باید خاطرنشان کرد که بسیاری از دانشگاه ها و کالج های آلمان رشته هایی را به زبان انگلیسی ارائه می کنند. یکی دیگر از مزایای اخذ ویزای کشور آلمان، امکان تحصیل به صورت مهمان در دانشگاه های آمریکا و انگلیس است. ویزای کشور آلمان یک فرصت خوب برای افرادی است که می خواهند در این دو کشور تحصیل کنند. دانشجویان کشور آلمان می توانند در طول مدت تحصیل خود به مدت 1 الی 2 ترم در دانشگاه های انگلیس و آمریکا تحصیل کنند.از دیگر مزیت های این ویزای تحصیلی اجازه کار به دانشجو است. دانشجویان می توانند به مدت 20 ساعت در هفته کار کنند و برخی از هزینه های تحصیلی خود را از این طریق تامین کنند.
پیش نیازها و شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان
باید یادآوری کنیم که تحصیل رایگان در آلمان تنها به زبان آلمانی امکان پذیر می باشد. اخذ ویزای تحصیلی آلمان بدون داشتن مدرک زبان امکان پذیر نیست. برای گرفتن ویزای تحصیلی فرد متقاضی باید مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1 را داشته باشد و مدارکش را به سفارت ارائه کند. البته این مدرک نوعی پذیرش مشروط می باشد و شما باید به دانشگاه مدارکی مانند DSH یا B2 را ارائه دهید. برای تحصیل در رشته های انگلیسی فرد متقاضی باید مدرک آیلتس 6 را داشته باشد.
از دیگر مزایای تحصیلی در آلمان می توان به این موارد اشاره کرد:
تعداد زیاد مراکز آموزشی: در کشور آلمان بیش از 370 مرکز آموزش عالی وجود داد.
اعتبار مدارک دانشگاهی آلمان: دراین کشور مدرکی که دریافت می کنید در سرتاسر جهان از اعتبار بسیار خوبی برخوردار است.
زندگی در کشوری امن و با ثبات: آلمان از لحاظ امنیت، ثبات اقتصادی و سیاسی کشور فوق العاده ای است.
فرصت های شغلی زیاد پس از فارغ التحصیلی: 69 درصد دانشجویان ترجیح می دهند در کشور آلمان بمانند و شغل مناسبی پیدا کنند.
امکان پیدا کردن کار و اقامت پس از فارغ التحصیلی: اگر مایلید برای همیشه به اروپا مهاجرت کنید،تحصیل در این کشور راه مناسبی است.
انواع ویزای آلمان
براساس قوانین مهاجرتی آلمان، فرد متقاضی می تواند با دریافت یکی از انواع ویزا به مدت کمتر از24 تا 48 ساعت تا 1 سال را در این کشور اقامت داشته باشد. بسته به مدت زمان اقامت و هدف از سفرمی توان ویزای کشور آلمان را به چهار نوع تقسیم کرد:
مجوز گروه A: اگر فرد قصد سفر به کشوری که عضو اتحادیه شینگن نیست را داردو نیاز به توقف کوتاه در این کشور دارد، باید مجوز نوع A را بگیرد. این نوع ویزا که به آن مجوز ترانزیت فرودگاهی نیز می گویند،اجازه خارج شدن از فرودگاه را به فرد نمی دهد. مدت زمان اعتبار این ویزا کمتر از 24 تا 48 ساعت می باشد.
مجوز گروه B: اگر فرد در طول سفر زمینی، هوائی یا آبی خود به یکی از کشورهای عضو اتحادیه شینگن نیاز به توقف در این کشور داشته باشد، می تواند از مجوز گروه B استفاده کند. با این مجوز که به آن موز ترانزیت می گویند، فرد می تواند کمتر از 5 روز در این کشور اقامت داشته باشد و اجازه خروج از فرودگاه یا بندر یا مرز را دارد.
مجوز گروه C: این ویزا که به ویزای توریستی آلمان نیز معروف است، اجازه اقامت 90 روزه را در بازه زمانی 6 ماهه به فرد می دهد. علاوه بر گردشگری، این مجوز برای هدفهائی مانند انجام کارهای تجاری یا شرکت در سمینارها و نمایشگاه های مختلف، دیدو بازدید و… مناسب است.
مجوز گروه D: اگر مدت زمان اقامت فرد بیش از 90 روز باشد، مجوز از این نوع می باشد. افراد با مجوز اقامت بلند مدت وارد خاک کشور می شوند.
چه افرادی نیاز به اخذ ویزای تحصیلی المان را دارند؟
- افراد برای تحصیل در دوره هایی که 3 ماه طول می کشد بایستی نسبت به گرفتن ویزای شینگن اقدام کنند
- برای تحصیل در دوره هایی که بیش از 3 ماه به طول می انجامد لازم است نسبت به گرفتن ویزای ملی آلمان اقدام کرد.
اولین چیزی که باید در نظر داشت این است که به عنوان یک دانشجوی بین المللی برای تحصیل در آلمان باید ویزای تحصیل در این کشور را بگیرید. سپس باید توجه کنید که با توجه به طول دوره تحصیلی و ماهیت برنامه تحصیل چه نوع ویزایی را باید بگیرید. دانشجویان ایرانی برای تحصیل در آلمان باید در سفارت آلمان برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام کنند تا بتوانند در این کشور به ادامه تحصیل بپردازند.
انواع ویزاهای تحصیل در کشور آلمان
ویزاهای تحصیلی می تواند برای تحصیلات کارشناسی، کارشناسی ارشد، تحصیلات تکمیلی، فارغ التحصیلان و … صادر شود. همچنین این ویزا شامل دوره های زبان آلمانی آکادمیک و پیش آکادمیک می شود.
- ویزای دانشجوئی آلمان: این ویزا ویزای استانداد برای دانشجویان بین المللی در آلمان است که در یکی از دانشگاه های این کشور درس می خوانند یا پذیرش شده اند و آماده ادامه تحصیل تمام وقت در دانشگاه هستند.
- ویزای German Student Aplicant: این ویزا برای دانشجویانی است که دنبال ثبت نام در یکی از دانشگاه های آلمان هستند و تنها برای فرایند پذیرش گرفتن از دانشگاه در دسترس است و با این ویزا نمی توان به تحصیل مشغول شد.
- ویزای دوره های زبان آلمانی: این نوع ویزا را برای گذراندن دوره های زبان در کشور آلمان نیاز داریم.
ویزای دانشجوئی آلمان
از مهمترین مدارک برای اخذ ویزای دانشجوئی آلمان برای تحصیل در کشور آلمان پذیرش تحصیلی، پاسپورت حداقل 6 ماه اعتبار و دو عدد کپی از آن، گواهی پایان دوره 3 سال متوسطه به همراه ترجمه، گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی به همراه ترجمه، گواهی پایان دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد به همراه ترجمه، عکس رنگی پاسپورتی، شناسنامه و دو کپی از آن، پر کردن امضای فرم های مخصوص اخذ ویزا، مدارک سوابق شغلی، مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی، هزینه صدور روادید تحصیل در آلمان، گواهی تمکن مالی که به دو صورت قابل ارائه است، گواه تمکن مالی به ارزش 10.236 یورو در یک حساب بانکی بلوکه شده یا رائه گواهی ضمانت و پشتیبانی توسط یکی از وابستگان متقاضی که ساکن آلمان است، انگیزه نامه، زندگی نامه، گواهی ازدواج در صورت متاهل بودن، گواهی تولد فرزند در صورت داشتن فرزند.
چگونه برای اخذ ویزای دانشجوئی آلمان اقدام کنیم؟
- نزدیکترین سفارت آلمان به خود را پیدا کنید: آدرس دقیق سفارت آلمان را در شهر خود توسط گوگل پیدا کنید. در وب سایت صفارت اطلاعات دقیقی درباره نحوه درخواست اخذ ویزای تحصیلی آلمان وجود دارد.
- بررسی مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی المان: پس از پیدا کردن سفارت آلمان، به قسمت ویزای دانشجوئی بروید و تمام مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزا و نحوه ثبت نام را با دقت تمام مورد بررسی قرار دهید.
- برای اخذ ویزا درخواست دهید: زمانی که آماده بودید، ببرای اخذ ویزای تحصیلی آلمان در وب سایت رسمی سفارت آلمان در کشور خودتان اقدام کنید. در این قسمت زمان مسئله مهمی است زیرا ممکن است متقاضیان زیادی وجود داشته باشند، پس چند هفته سریعتر درخواست خود را ارائه کنید.
- تمام مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجوئی آلمان را تهیه کنید. زمانی که وقت شما برای مصاحبه سفارت آلمان برای گرفتن ویزای دانشجوئی تائید شد، باید مدارک مورد نیاز سفارت آماده باشد.
- آماده مصاحبه سفارت شوید. بایستی 60 تا 75 یورو برای گرفتن ویزای آلمان پرداخت کنید و کپی آن را در هنگام مصاحبه به همراه داشته باشید. اگر در مصاحبه رد شدید این مبلغ به شما بازگردانده نمی شود.
زمان مناسب برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان
بهترین زمان مناسب برای گرفتن ویزای تحصیلی، پس از دریافت نامه قبولی دانشگاه و کمک هزینه تحصیل در کشور آلمان است. دادن مدارک مربوط به دریافت کمک هزینه تحصیلی یکی از مهمترین مدارک برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان است. اگر نامه کمک هزینه تحصیلی ندارید گواهی تمکن مالی خود را ارائه دهید.
مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟
طول مدت زمان صدور ویزا به طور میانگین 25 روز می باشد. باید به این نکته نیز توجه کنید که هر کشور و سفارتی که داوطلب در آن نسبت به گرفتن ویزای تحصیلی آلمان اقدام می کند، مدت صدور ویزا ممکن است متفاوت باشد و بیشتر یا کمتر از 25 روز شود. به طور کلی مراحل صدور ویزای تحصیلی در آلمان برای دانشجویان بین المللی حدود 3 ماه به طول می انجامد.
ویزای اپلای دانشجویان آلمان
این ویزا برای افرادی صادر می شود که برای تحصیل در آلمان و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آلمان اقدام می کنند. مدت صدور این ویزا 3 ماه است اما ممکن است 6 ماه طول بکشد. اگر داوطلب در مدت شش ماه بتواند نامه پذیرش تحصیلی تمام وقت در یک دوره را از دانشگاه بگیرد یا موفق به گرفتن پذیرش در دوره های آمادگی برای ورود به دانشگاه شود، این اجازه را دارد که نسبت به گرفتن ویزای دانشجوئی آلمان یا اجازه اقامت تحصیلی در این کشور اقدام کند.
برترین دانشگاههای آلمان
- دانشگاه Technische Universität München
- دانشگاه Ludwig-Maximilians – Universität München
- دانشگاه ruprecht-karls-universität Heidelberg
- دانشگاه KIT, Karlsruher Institut für Technologie
- دانشگاه Humboldt-Universität zu Berlin
- دانشگاه Freie Universität Berlin
- دانشگاه Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen
- دانشگاه Technische Universität Berlin
- دانشگاه Eberhard Karls Universität Tübingen
- دانشگاه Universität Freiburg
- دانشگاه Georg-August-Universität Göttingen
- دانشگاه Universität Hamburg
- دانشگاه Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn
- دانشگاه Universität Frankfurt am Main
- دانشگاه Universität Stuttgart
- دانشگاه Technische Universität Darmstadt
- دانشگاه Technische Universität Dresden
- دانشگاه Universität Erlangen-Nürnberg
- دانشگاه Westfälische Wilhelms-Universität Münster
- دانشگاه Universität Köln