مشاوره و پذیرش ویزای کاری آلمان
آلمان، کشوری است که نه تنها برای آلمانیها بلکه برای متقاضیان سایر کشورها نیز کشور بسیار خوبی برای کار و زندگی به شمار میرود. کشور آلمان، به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان شناخته میشود که شرکتهای تجاری زیادی را در حوزههای کاری مختلف در خود دارد. به این ترتیب، کشور آلمان این فرصت را برای غیر آلمانیها فراهم میکند که بتوانند به این کشور مهاجرت کنند و در آلمان کار کنند.
ویزای کاری آلمان فرصتی برای متقاضیان بین المللی واجد شرایط فراهم میکند تا بتوانند در این کشور اقامت کرده و کار مناسبی برای خود پیدا کنند. این ویزای کاری به دارنده خود اجازه میدهد که بتواند به مدت ۲ سال در آلمان کار کند و با تمدید ویزا، درخواست بلو کارت اروپا (EU Blue Card) بدهد.
بلوکارت که بسیاری از مردم آن را به عنوان همان ویزای کاری آلمان میشناسند برای افرادی که خارج از اروپا هستند صادر میشود تا بتوانند در آلمان کار کنند.
افرادی که نیاز به ویزای کاری آلمان دارند
شهروندان کشورهایی مانند آمریکا، استرالیا، کانادا، اسرائیل، ژاپن، نیوزلند، سوئیس، جمهوری کره و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ایالات متحده، پس از ورود به آلمان بدون داشتن ویزای کاری میتوانند در این کشور مشغول به کار شوند اما شهروندان سایر کشورها قبل از مهاجرت به آلمان باید کلیه اقدامات لازم برای اخذ ویزای کاری آلمان را انجام دهند.
شرایط اخذ ویزای کاری آلمان
همه شهروندان خارجی میتوانند در صورت دارا بودن شرایط کار در آلمان، برای دریافت ویزای کاری آلمان اقدام کنند.
افراد واجد شرایط اخذ ویزای کاری آلمان عبارتاند از:
- محققانی که در زمینههای فنی فعالیت میکنند
- مدیران و متخصصان در بخشهای مختلف
- افرادی که در یک زمینه خاص تخصص دارند
- افرادی که در پستهای آموزشی مشغول به کار هستند
برای کسب اطلاعات بیشتر، بر روی این لینک کلیک کنید.
مراحل اخذ ویزای کاری آلمان
- داشتن پیشنهاد کاری از یک کارفرمای معتبر در آلمان
- بررسی اینکه برای کار در کشور آلمان به ویزای بلند مدت احتیاج دارید یا خیر
- تهیه کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری آلمان
- گرفتن وقت مصاحبه
- پرداخت هزینه ویزای کار آلمان
- شرکت در مصاحبه
- منتظر ماندن برای دریافت جواب درخواست ویزای کار
مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری آلمان
- تکمیل دو فرم اصلی درخواست ویزای کار به همراه امضاء
- دو عدد عکس گذرنامه
- گذرنامه ملی معتبر
- بیمه سلامت
- داشتن پیشنهاد کاری معتبر
- داشتن رزومه کاری معتبر
- ارائه مدارک تجربه کاری
- ارسال مدارک تحصیلی و گواهیهایی که گرفته اید
- گواهی عدم سوء سابقه
- پرداخت ۷۵ یورو برای هزینه درخواست
محل درخواست ویزای کاری آلمان
برای اینکه بتوانید ویزای کاری آلمان بگیرید، میتوانید به یکی از مراکز زیر درخواست دهید:
- سفارت آلمان
- کنسولگری آلمان
- مرکز درخواست ویزا
- سفارت یا کنسولگری آلمان در یک کشور همسایه در غیاب نمایندگان آلمانی در کشور شما
زمان پردازش ویزای کاری آلمان
نمیتوان به طور دقیق گفت که پروسه اخذ ویزای کاری آلمان چه مدت به طول می انجامد اما معمولا از زمانی که شما درخواست گرفتن ویزای کاری خود را ثبت میکنید، از ۱ روز تا ۳ ماه بعد به درخواست شما رسیدگی میشود. همه چیز بستگی به شرایط شما و شرایط کشور آلمان در زمان بررسی درخواست مهاجران دارد.
ورود به آلمان با ویزای کار
پس از دریافت ویزای کار آلمان، میتوانید به کشور آلمان سفر کنید. با این حال همچنان باید اقدامات دیگری را در خصوص ورود به آلمان انجام دهید تا مجوز اقامت در آلمان را دریافت کنید. در مرحله اول، شما باید به دفتر امور خارجه در آلمان ، واقع در نزدیکترین محل اقامت خود مراجعه کنید. برخی از دفاتر، از متقاضیان میخواهند از قبل وقت مصاحبه بگیرند تا سرعت رسیدگی به پرونده آنها بیشتر شود.
برای شرکت در مصاحبه باید مدارک زیر را داشته باشید:
- پاسپورت معتبر
- فرم درخواست اجازه اقامت در آلمان
- عکس (حداقل ۲ عدد عکس که به تازگی گرفته شده باشد)
- اثبات دانش زبان آلمانی
- عدم سوء پیشینه
- داشتن جاب آفر
مدت اعتبار ویزای کاری که برای شما صادر میشود، بسته به مدت زمانی که میخواهید در آلمان کار کنید متفاوت است. اگر قرار داد کاری شما به صورت ۲ ساله است، مدت اعتبار ویزای کاری شما نیز ۲ سال اعتبار دارد. درصورتی که بخواهید قرارداد کاریتان را در آلمان تمدید کنید، ویزای کاری خود را نیز باید تمدید کنید.
نحوه پیدا کرن کار در آلمان
یافتن شغل برای متقاضیان بین المللی معمولا به صورت آنلاین در دسترس است. در قسمت زیر به برخی از روشهایی که تاکنون متقاضیان خارجی توانستهاند از طریق آنها شغل مورد نظر خود را پیدا کنند اشاره میشود:
- سایتهای عمومی کاریابی در آلمان
- سایتهای رسمی استخدامی کاریابی در آلمان
- آژانسهای کاریابی
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، روی این لینک کلیک کنید.
شرایط ویزای کاری آلمان به صورت کلی
متقاضیانی که میخواهند ویزای کاری آلمان بگیرند باید الزامات خاصی را داشته باشند که در قسمت زیر به آنها اشاره میکنیم:
- داشتن حداقل ۵ سال سابقه کاری متناسب با تحصیلات فرد
- داشتن تمکن مالی کافی برای زندگی در آلمان
- رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال
- مدرک زبان آلمانی
شرایط سنی ویزای کاری آلمان
کشور آلمان برای استخدام نیروی کار بین المللی، اولویت صدور ویزای کاری را برای نیروی کار جوان گذاشته است. بنابراین متقاضیانی که زیر ۴۰ سال دارند، شانس بیشتری برای اخذ ویزای کاری آلمان دارند مگر در شرایط خاصی که کشور آلمان در برخی از بخشهای خود دچار کمبود نیروی کار شود و نتواند نیروی کار جوان تر پیدا کند، از گروههای سنی بالاتر استخدام میکند.
انواع مجوز کار در آلمان
مجوزهای کاری یا Work permit در آلمان بر اساس شرایط و نوع اشتغال شما با یکدیگر متفاوت است. در قسمت زیر به انواع مجوزهای کاری در آلمان اشاره میشود:
- مجوز کاری عمومی: در صورتی که بتوانید شغلی در آلمان پیدا کنید که هیچ شهروندی در آلمان نتواند آن را انجام دهد، میتوانید برای این نوع مجوز کار درخواست دهید. در صورتی که واجد شرایط این مجوز کاری هستید نیاز به مهارتهای فوق العاده ندارید.
- مجوز کار نیروی ماهر: اگر فردی با تخصص در یک زمینه شغلی خوب با تجربه کاری و درآمد بالا هستید، میتوانید برای این نوع مجوز کاری اقدام کنید.
اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید، به این سایت مراجعه فرمایید.
ویزای جاب سیکر آلمان
برخی از کشورها مانند آلمان، با صادر کردن ویزای جاب سیکر یا همان ویزای جست و جوی کار، به افراد اجازه می دهند تا به مدت ۶ ماه در آلمان بمانند و کار پیدا کنند. اگر متقاضی بتواند در این مدت شغل مناسبی پیدا کند، برای او ویزای کاری آلمان یا مجوز کار آلمان صادر میشود.
تمدید ویزای جاب سیکر آلمان
همان گونه که گفته شد، آلمان یک فرصت ۶ ماهه را در اختیار متقاضیان قرار میدهد تا بتوانند کار پیدا کنند. در صورتی که افراد نتوانند شغل مناسبی پیدا کنند موظف به ترک کشور آلمان و درخواست دوباره برای این ویزا درخواست بدهند چرا که این ویزا قابل تمدید نیست و فرد از اول باید برای آن درخواست دهد.
مزایای ویزای کاری آلمان
افرادی که بتوانند ویزای کاری آلمان را دریافت کنند، میتوانند از مزایا و خدمات مختلفی در کشور آلمان بهره ببرند که در قسمت زیر به برخی از آن ها اشاره میکنیم:
- امکان اخذ اقامت دائم در آلمان با استفاده از ویزای کاری آلمان
- امکان اخذ ویزای کاری آلمان با داشتن شرایط بسیار ساده
- امکان کار کردن فرد متقاضی به صورت تمام وقت در آلمان
- امکان تحصیل رایگان فرزندان متقاضی در آلمان
قوانین آلمان برای اخذ ویزای کاری
کشور آلمان در گذشته سختگیری بیشتری در خصوص ویزای کاری برای متقاضیان اعمال میکرد و شرط حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی را بسیار مهم میدانست. اما در حال حاضر بیشتر روی تخصص و مهارت افراد برای کار در این کشور تمرکز میکند.
در صورتی که واجد شرایط ویزای جست و جوی کار (جاب سیکر) هستید، اقدامات لازم برای اخذ این ویزا را انجام دهید یا یک کارفرمای معتبر آلمانی پیدا کنید و از او جاب آفر بگیرید.
اخذ ویزای کاری آلمان بدون داشتن مدرک زبان آلمانی
اخذ ویزای کاری آلمان بدون داشتن مدرک زبان آلمانی امکان پذیر نیست و افرادی که میخواهند ویزای کاری آلمان را بگیرند باید حداقل مدرک B1 را داشته باشند.
دلایل ریجکت شدن ویزای کاری آلمان
اگر بتوانید کلیه مراحل و شرایط لازم برای اخذ ویزای کاری آلمان را انجام دهید، بعید به نظر میرسد که ویزای شما ریجکت شود با این حال برخی از عواملی که میتواند ویزای کاری شما را رد کند در زیر آورده شده است:
- ارائه پاسپورت نامعتبر
- ارائه مدارک جعلی
- داشتن سوء سابقه
- نداشتن دلایل کافی برای بازگشت به کشور
اهمیت مشاوره در اخذ ویزای کاری در آلمان
سالانه صدها هزار نفر متقاضی بین المللی برای مقاصد مختلفی از جمله زندگی در آلمان، تحصیل در آلمان یا کار در آلمان راهی این کشور میشوند. روند مهاجرتی و اخذ ویزای کاری در آلمان در صورتی که اطلاعات کافی در این خصوص نداشته باشید می تواند بسیار طولانی شود.
وکیل مهاجرتی یا مشاوران مهاجرتی، افرادی هستند که با سالها مطالعه در خصوص مهاجرت به کشورهای مختلف، افراد را در خصوص مهاجرت راهنمایی میکنند.
به نظر میرسد در پروسه مهاجرتی، وجود یک وکیل مهاجرتی الزامی است چرا که افراد در صورت نداشتن اطلاعات کافی برای مهاجرت و اخذ ویزای کاری، ممکن است ناخواسته اطلاعاتی را به صورت غلط در سیستم وارد کنند که این امر منجر به ریجکت شدن ویزای فرد و محرومیت چند ساله متقاضی از درخواست مجدد ویزا میشود.