ویزا تحصیلی امریکا را چگونه دریافت کنیم ؟
ویزای تحصیلی آمریکا را به راحتی با شرایط پرداخت استثنایی با ستاره زمان میتوانید دریافت کنید ، پس با ما همراه باشید .
هر شهروند خارجی که تمایل داشته باشد به خاک کشور امریکا قدم بگذارد، در ابتدا باید ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقتی یا ویزای مهاجرت برای اقامت دائم دریافت کند. امریکا با داشتن تعداد بسیاری دانشگاه و موسسات آموزشی بزرگ یکی از بزرگترین مقاصد تحصیلی جهان به شمار می رود و سالانه تعداد زیادی از دانشجویان خارجی برای تحصیل به این کشور بزرگ سفر می کنند. امریکا متشکل از 50 ایالت، یک منطقه فدرال، 5 سرزمین خودومختار و مجموعه ای از جزایر پراکنده می باشد که از لحاظ گوناگونی ملیت و نژاد یکی از متنوع ترین کشورهای جهن محسوب می شود.
این کشور دارای مساحت 9.8 ملیون کیلومتر مربع و 325 ملیون نفر جمعیت می باشد. امریکا چهارمین کشور از لحاظ وسعت است و سومین کشور جهان از لحاظ جمعیت می باشد. پایتخت آن شهر واشنگتن دی سی است و پرمعیت ترین شهر آن نیویورک است. کشور امریکا از طرف شمال با کشور کانادا، از جنوب با کشور مکزیک، از سمت غرب با اقیانوس آرام و از سمت شرق با اقیانوس اطلس هم مرز می باشد. واحد پول این کشور دلار و زبان رسمی کشور امریکا انگلیسی است.
تحصیل در امریکا در مدارس ابتدایی: مدرسه ابتدائی شامل 5 سال اول آموزشی از سال اول ابتدائی تا سال پنجم را شامل می شود که 1 سال مهد کودک را نیز شامل می شود و در کل هر دانش آموز امریکایی 6 سال ابتدایی می گذراند.
تحصیل در امریکا در مدارس متوسطه: دانش آموزان بعد از اتمام کلاس پنجم به دوره متوسطه می روند که شمال هفت سال است و دو قسمت Middle school و High school دارد که پس از گذراندن هر دو به دانش آموزان دیپلمدبیرستان اعطا می شود و فرد می تواند در کالج یا دانشگاه ها تحصیلات خود را ادامه دهد.
به طور کلی برای تحصیل در امریکا 3 نوع ویزا وجود دارد:
ویزای F-1
این ویزا معروفترین ویزای امریکا است که دانشجویانی که می خواهند بیشتر از 6 ماه در کالج و دانشگاه های امریکا تحصیل کنند بایستی این ویزا را بگیرند. مدت زمان انقضای این ویزا معمولا تا یک سال بعد از طول دوره تحصیل است. در صورتی که دریافت کننده این ویزا متاهل باشد، ویزایی تحت عنوان F2 برای همراه متقاضی اصلی صادر می شود.
ویزای M-1
مانند ویزای F1 است تنها تفاوت این ویزا در آن است که این ویزا برای کسانی صادر می شود که می خواهند در رشته های فنی در امریکا ادامه تحصیل بدهند. اگر می خواهید همسر و فرزند زیر 21 سال سن خود را به همراه خود به امریکا ببرید می توانید تقاضای درخواست ویزای M2 بدهید.
ویزای J-1
این ویزا همان فرصت مطالعاتی است که برای انجام کارهای پژوهشی یا تدریس در دانشگاه ها در نظر گرفته شده است. طبق روالی که تا کنون گفته شد اگر میخواهید همسر و فرزند زیر 21 سال خود را به همراه خود به آمریکا ببرید میتوانید برای آنها درخواست ویزای J2 بدهید. طول مدت این ویزا بستگی به طول دوره مدنظر شما دارد اما طبق قانون فرد متقاضی باید بعد از دوسال، ایالات متحده را ترک کند و مجددا برای ورود به امریکا اقدام کند. در تمامی این ویزا ها فرد باید تمکن مالی خود را نشان دهد و ثابت کند که قصد بازگشت به کشور خود را پس از دوره تحصیلی دارد.
چگونه ویزای تحصیلی امریکا بگیریم؟
برای اخذ ویزای تحصیلی امریکا ابتدا باید شرایط گرفتن ویزای تحصیلی امریکا را داشته باشید. اخذ ویزای تحصیلی امریکا در صورت داشتن شرایط لازم منع قانونی ندارد.
ویزای دانشجویی امریکا و آزمون های لازم
آزمون SAT: این آزمون مخصوص افرادی است که میخواهند درمقطع کارشناسی تحصیل کنند و پیش از ورود به مقطع لیسانس بایستی آن را بگذرانند. این آزمون دانشجویان را در زمینه های ریاضی، انگلیسی، علوم و خواندن مورد بررسی قرار می دهد و نمره شخص نشان دهنده آمادگی دانشجو برای وارد شدن به کالج و دانشگاه است.
آزمون GRE: دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته های مهندسی را داراند باید بتوانند این آزمون را بگذرانند و نمره قبولی در آن بگیرنند. این آزمون برای سنجش مهارتهای زبانی، استدلال کمی، تفکر انتقادی و نوشتار تحلیلی تهیه شده است.
آزمون LSAT : این آزمون برای دانشجویان حقوق است و 4 بار در سال انجام می شود.
آزمون GMAT : این آزمون برای رشته های مدیریتی مانند رشته MBA در مقطع فوق لیسانس تهیه شده است.
آزمون MCAT : این آزمون برای دانشجویان رشته پزشکی می باشد که توسط دانشگاه های پزشکی امریکا و انجمن کالج ها برگزار می شود.
شرایط لازم جهت اخذ ویزای دانشجوئی امریکا به شرح زیر است:
تسلط به زبان انگلیسی و توانایی مالی جهت پوشش هزینه های زندگی و تحصیل در امریکا
به محض اینکه تصمیم گرفتید می خواهید در کدام موسسه اقدام به اخذ پذیرش کنید و فرم رسمی I-20 را که نشان دهنده پذیرش تحصیلی در آن موسسه است را دریافت کردید، می توانید برای اخذ ویزا اقدام کنید. طبق مقررات ویزای امریکا، ویزا نمی تواند بیشتر از 120 روز قبل از تاریخ شروع هرگونه ای برنامه در فرم I-20 صادر گردد. با این حال شما می توانید به محض اینکه این فرم را دریافت کردید درخواست ویزای خود را بدهید. اگر مراحل ویزا را بیش تر از 120 روز قبل از برنامه خود تمام کنید، کنسولگری یا سفارت امریکا ویزای شما را نگه می دارد و پس از رسیدن به تاریخ 120 روزه آن را برای شما صادر می کند.
فرم I-20 چیست و چگونه می شود آن را گرفت ؟
این فرم یک گواهی صلاحیت برای وضعیت دانشجوی غیر مهاجر میباشد. زمانی که در یک موسسه مورد تائید SEVP ( برنامه دانشجویان و بازدیدکنندگان ) پذیرفته شدید و هزینه آن را پرداخت کردید یک نماینده رسمی از دانشگاه شما فرم I-20 مناسب شما را براساس اینکه وضعیت موسسه ای که در آن به تحصیل مشغول خواهید شد M-1 یا F-1 است برای شما می فرستد. فرم I-20 سند مهمی است که باید از آن محافظت کنید زیرا برای درخواست ویزای غیر مهاجرتی، ورود به امریکا، پرداخت هزینه SEVIS و… به آن نیاز خواهید داشت.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی امریکا
- کپی از صفحه اول پاسپورت
- رزومه شخص به زبان انگلیسی و ترجمه شده
- ترجمه مدارک تحصیلی همراه با ریز نمرات
- ارائه نامه بانک برای گردش حساب و اعلام موجودی برای تامین هزینه تحصیل و زندگی در امریکا
- تطبیق مدارک از طریق موسسه W.E.S
- مدارک زبان الزامی نیست در صورت عدم شرکت در دوره های زبان دانشگاه مدرک تافل با حداقل نمره 70 در آزمون IBT ، نمره 500 در آزمون PBT یا IELTS با نمره 6 نیاز است.
- حداقل چهار توصیه نامه تحصیلی از استاد، مدیران و محققان همکار
نمونه ویزای دریافتی آمریکا توسط متخصصین ستاره زمان
مراحل اخذ ویزای تحصیلی امریکا
مرحله سوم : مراجعه به موسسه مورد تائید SEVP
اولین گام این است که یک موسسه آموزشی تائید شده به دانشجوی متقاضی گواهی پذیرش ارائه دهد. اعتبار این مرکز که گواهی پذیرش صادر می کند بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا به سفارت امریکا اطمینان می دهد که متقاضی صلاحیت اخذ اقامت را دارد، و این مدرک توسط دانشگاه ها، کارفرمایان خصوصی، وزارتخانه های دولتی و … در جهان به رسمیت شناخته می شود. تنها موسسات مورد تائید SEVP می توانند دانشجویان را در سیستم SEVIS ثبت نام کنند و مدارک لازم برای درخواست ویزای دانشجوئی امریکا را در اختیار دانشجویان قرار دهند. پس از اخذ پذیرش، دانشگاه دانشجو را در سیستم SEVIS ثبت نام می کند و اگر فرد متقاضی دارای شرایط ویزای F یا M باشد، SEVIS گواهی تحت عنوان فرم I-20 برای او ارسال می کند یا اگر دارای شرایط ویزای J باشد، فرم DS-2019 برای او ارسال می شود.
مرحله دوم : پرداخت هزینه های SEVIS
هزینه SEVIS بایستی حداقل سه روز قبل از ارسال دریافت اقامت امریکا پرداخت شده باشد. پرداخت هزینه یا باید از طریق فرم آنلاین و کارت اعتباری بین المللی باشد یا یا برگ واریز کاغذی که در سفارت ارائه می شود. در زمان پرکردن فرم هزینه I-901 برای دارندگان ویزای F یا M 200 دلار و برای دارندگان ویزای دانشجوئی G 180 دلار است.
مرحله سوم : تکمیل درخواست ویزای دانشجوئی امریکا
گس از دریافت فرم SEVIS و هزینه آن متقاضی باید برای درخواست اقامت امریکا از طریق ویزای دانشجوئی با کنسولگری یا سفارت امریکا در کشور خود وقت بگیرد.
درخواست ویزای آنلاین DS-160
درهمه موارد بایستی فرم درخواست ویزای آنلاین DS-160 کامل شود و مکانی که از آنجا قرار است درخواست ارسال گردد مشخص باشد. پس از انتخاب و پاسخ دادن به یک سوال امنیتی صفحات فرم باید پر شوند. شناسه درخواست کدی است که اگر نیاز به خروج از صفحه بودید برای بازیابی فرم بایستی از آن استفاده کنید. مشخصات شخصی برای تکمیل این فرم به شرح زیر است:
نام و تاریخ تولد، آدرس و شماره تلفن، مشخصات گذرنامه، جزئیات برنامه های سفر و همراهان در سفر، جزئیات سفر قبلی به امریکا، اطلاعات تماس شما در امریکا، جزئیات خانوادگی، کاری و تحصیلی، اطلاعات امنیتی، پیشینه کیفری یا پزشکی، شناسه SEVIS و آدرس مدرسه یا دانشگاه که ثبت نام در آن صورت گرفته است که در فرم I-20 و DS-2019 چاپ شده است، عکس فرد متقاضی که اخیرا گرفته شده است.
در آخرین بخش این مرحله بعد از تکمیل فرم درخواست ویزا، باید با کلیک بر روی دکمه “ثبت درخواست” فرم را امضا کنید. پس از بارگذاری درخواست، صفحه تائید با بارکد، شماره بارکد و شماره شناسنامه برای متقاضی ارسال می شود.
محله چهارم : پرداخت هزینه های درخواست ویزای تحصیلی امریکا
هزینه درخواست اقامت امریکا غیر قابل استرداد و غیر قابل انتقال است و برای پرداخت آن سه روش وجود دارد:
- به صورت آنلاین
- از طریق موبایل بانک و حساب بین المللی
- حضوری و در یک بانک تائید شده که در ایران این امکان وجود ندارد.
مرحله پنجم : برنامه ریزی و شرکت برای مصاحبه ویزای تحصیلی امریکا
آخرین مرحله حضور در مصاحبه ویزا است. مصاحبه می تواند به صورت آنلاین یا با تمامس با نزدیکترین کنسولگری یا سفارت امریکا انجام گردد. بارکد موجود در DS-160 می تواند برای برای بازیابی اطلاعات متقاضی در هر سفارتخانه یا کنسولگری امریکا استفاده شود. زمان انتظار برای قرارهای مصاحبه ویزا بستگی به مکان، فصل و دسته ویزا دارد و متفاوت می باشند.