شیوع بیماری کرونا، علاوه بر تاثیر بسیار بدی که روی اقتصاد و کسب و کار اکثریت مردم داشت، تاثیر نامطلوبی هم روی روحیه و تفریحات عموم مردم به جا گذاشت. در گذشته بسیاری از مردم هنگام تعطیلات و روزهایی که احساس خستگی میکردند به گشت و گذار و تفریح چه در داخل و چه در خارج از کشور میپرداختند که متاسفانه با شیوع کرونا و بستهشدن راههای جادهای و مرزها این امکان از مردم سلب شد. با شروع واکسیناسیون همگانی در دنیا، عده زیادی از مردم مجدد به سفرهای خارجی پرداختند و البته این در صورتی امکانپذیر بود که کارت واکسیناسیون خود را به کشور مقصد ارائه بدهند. در این بین، هرکدام از کشورها، برند خاصی از واکسن را مورد تایید خود میدانند به گونه ای که اگر شما از واکسن دیگری زده باشید نیاز است چندین روز در کشور مقصد قرنطینه باشید. مگر به کشوری سفر کرده باشید که نیاز به قرنطینه نداشته باشد. در این مقاله ما درباره ی واکسنهایی که در کشورمان زده میشود و لیست کشورهایی که آنها را قبول دارند صحبت میکنیم تا بدانید با چه واکسن هایی به چه کشورهایی میتوان سفر کرد.
با واکسن سینوفارم به چه کشورهایی میتوان سفر کرد ؟
واکسن سینوفارم از نوع ویروس غیرفعال است که توسط کشور چین ساخته شده است. این واکسن برای افراد بالای 18 سال و در 2 دوز تزریق میشود. این واکسن، اولین واکسن تولید شده به دست کشورهای آسیایی میباشد که مجوز استفاده اضطراری را از سازمان جهانی بهداشت توانست بگیرد.
میدانیم که پراستفادهترین واکسن در ایران، واکسن سینوفارم است. واکسن چینی سینوفارم که به طور میانگین 79 درصد اثربخشی دارد، تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را دریافت کرده است اما هنوز تاییدیه آژانس دارویی اروپا را دریافت نکرده است. به همین خاطر با زدن این واکسن شاید نتوان به خیلی از کشورها سفر کرد. در ادامه لیست برخی کشورها که با زدن واکسن چینی سینوفارم میتوان به آنها سفر کرد را برای شما میآوریم:
- فنلاند
- اسپانیا
- هلند
- اتریش
- یونان
- سوییس
- سوئد
- ایسلند
- قبرس
- گرجستان
- مقدونیه شمالی
- صربستان
- مونته نگرو
این کشورها با تکیه به تاییدیه سازمان جهانی بهداشت، واکسن سینوفارم را قبول دارند و رسمیت آن را تصدیق کردهاند. این همه کشورهای مهم دیگری مثل آلمان، ایتالیا، فرانسه و انگلیس، واکسن چینی سینوفارم را هنوز به رسمیت نشناختهاند.
با واکسن برکت به چه کشورهایی میتوان سفر کرد ؟
کوو ایران برکت یک نوع از واکسن کووید-۱۹ میباشد که به وسیله گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد که از شرکتهای وابسته به گروه دارویی برکت است تولید شده است. واکسن برکت که جدیدا تزریق عمومی آن شروع شده است، تنها تاییدیه نهاد رگولاتور ایران یعنی سازمان غذا و دارو را دریافت کرده است، اما هنوز به صورت رسمی به تایید سازمان بهداشت جهانی در نیامده است. این در حالیست که بدون داشتن تاییدیه رسمی سازمان بهداشت جهانی، سفر به کشورهای دیگر با داشتن کارت واکسیناسیون این واکسن امکان پذیر نیست.
با واکسن آسترازنکا به چه کشورهایی میتوان سفر کرد ؟
واکسن آسترازنکا که در اصل تولید کرهجنوبی میباشد، از نوع ds DNA ویروس غیرفعال است که در 2 نوبت به افراد بالای 18 سال تزریق میشود. اثربخشی این واکسن 63 درصد بوده و فاصله بین هر دو نوبت 12 هفته میباشد.
گرچه پیرامون واکسن آسترازنکا حواشی و شایعاتی مبنی بر بروز لخته خون و یک سری عوارض بعد از تزریق این واکسن به وجود آمد و باعث شد برخی کشورهای اروپایی مثل روسیه، اوکراین، مونته نگرو، مقدونیه شمالی، بلاروس، سنت مارینو و موناکو محدودیتهایی در باب تزریق واکسن آسترازنکا پیاده کنند، اما با همه اینها اگر مسافری این واکسن را زده باشد، ممنوعیتی بر ورود آن مسافر به این کشورها وجود ندارد.
آسترازنکا در تاریخ پانزدهم فوریه ۲۰۲۱ مجوز تزریق اضطراری را دریافت کرد و هم اکنون به یکی از پراستفادهترین واکسنهای جهان تبدیل شده است.
علاوه بر واکسن آسترازنکا (آکسفورد)، واکسن کوویشیلد (آسترازنکای تولید هند) و آسترازنکای کرهای (AstraZeneca-SKBio) نیز در حال حاضر توسط ۱۸ کشور اروپایی به طور رسمی تایید شده است و این کشورها این واکسن را به رسمیت شناخته اند. این بدین معنیست که مسافرانی که این واکسن را زده باشند میتوانند تا بدون قرنطینه، به این کشورها سفر کنند و وارد این کشورها شوند. این کشورها شامل:
- اتریش
- فنلاند
- بلغارستان
- کرواسی
- بلژیک
- فرانسه
- آلمان
- هلند
- مجارستان
- ایسلند
- ایرلند
- لتونی
- یونان
- رومانی
- اسلوونی
- اسپانیا
- سوئد
- سوئیس
لازم به ذکر است که بیشتر مسافرانی که قصد مسافرت یا مهاجرت به کشورهای اروپایی را دارند، با واکسنهای آسترازنکای هندی و کرهای واکسینه شدهاند و بیشتر واکسنهای آسترازنکای وارد شده در ایران نیز ساخت کشور هند یا کره میباشد.
هم اکنون ۲۹ کشور اروپایی واکسنهای فایزر، مادرنا، جانسوناندجانسون و آسترازنکا (آکسفورد) را به طور رسمی تایید کرده اند و بیشتر واکسنهایی که در اروپا به مردم تزریق شده هم به این 4 مدل واکسن محدود میشود. در کشور ما در حال حاضر واکسن برکت، سینوفارم و آسترازنکا تزریق میشود. در برخی جاها هم به ندرت واکسن اسپوتنیک v و کوواکسین دیده شده که تزریق کنند. در مقاله بالا لیست کشورهایی که با زدن واکسن آسترازنکا و سینوفارم میتوان به آن ها سفر کرد را برای شما آوردیم. امیدواریم که نهایت استفاده را از این مطلب برده باشید.
مابقی واکسنها نیز به زودی به این مطلب اضافه خواهند شد .
منابع:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%D9%88%D9%88_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86_%D8%A8%D8%B1%DA%A9%D8%AA
https://vrhrc.tums.ac.ir/news/آشنایی-با-انواع-واکسن%E2%80%8Cهای-مورد-تأیید-وزارت-بهداشت-برای-کرونا-در-ایران
https://www.kojaro.com/2021/9/14/192367/european-countries-accept-sinofarm-vaccine/
https://www.kojaro.com/2021/9/19/192381/which-countries-accept-astrazeneca-vaccine/
لیست سیاه سفر ایرانیان به خارج از کشور / ایرانیان به کدام کشورها نمیتوانند بروند؟